Søger du et fleksibelt, fagligt og mangfoldigt studiemiljø? Så tag en STX på Frederiksberg. Er du klar til at studere, så er en STX på 2 år din hurtigste vej til drømmeuddannelsen. SU gennem hele forløbet. Uddannelser: 2 årig STX, HF enkeltfag, HF fagpakker, AVU, FVU.

Kontakt os nu

Praktisk info

Alt du behøver at vide som kursist på Frederiksberg VUC & STX

Praktisk info

Selvstuderende

Gå til eksamen i ét eller flere fag

Som selvstuderende kan du gå til både skriftlig og mundtlig eksamen i de fleste fag på HF-Enkeltfag og STX. Når du er selvstuderende, er det dit eget ansvar at læse op og forberede dig til eksamen i dit fag. 

Tilmelding 

Hvis du vil tilmelde dig som selvstuderende, skal du kontakte vores studievejledning. Du kan booke et møde med en studievejleder her eller kontakte en vejleder pr. mail eller telefon

Priser 

Du finder priserne for de enkelte fag på vores webshop her.  

Vejledning

Hvis du skal til mundtlig eksamen, bliver du tildelt en vejleder, som kan give dig faglig sparring. Vejledningen kan omfatte sparring og afklaring af eksaminationsgrundlaget, faglige krav, fagets taksonomi, faglige problemstillinger og orientering om eksamen. Du har ret til 1 times faglig vejledning pr. fag.

Eksaminationsgrundlag 

Som selvstuderende bliver du tilknyttet ét af vores hold i det pågældende fag, og vil have mulighed for at følge og gå til eksamen i holdets pensum. Din vejleder vil derfor kunne foreslå og informere dig om et udvalgt eksaminationsgrundlag for din eksamen.  

Du kan også vælge selv at sammensætte dit eksaminationsgrundlag (med råd fra din vejleder) på baggrund af Undervisningsministeriets bekendtgørelser om eksaminationsgrundlaget for det pågældende fag. Din vejleder skal i så fald gennemse og foretage en foreløbig godkendelse af dit eksaminationsgrundlag.  

Er du kun selvstuderende i den skriftlige del af et fag, får du ikke tildelt en vejleder, og skal ikke aflevere eksaminationsgrundlag. Til den skriftlige eksamen får du udleveret din eksamensopgave på eksamensdagen, som skal besvares.  

Laboratoriekursus 

Hvis du har tilmeldt dig som selvstuderende i et fag med obligatorisk laboratoriekursus, bliver du automatisk tildelt en plads på kurset.

Hvis ikke du møder op til kurset, eller ikke består, bliver du frameldt eksamen, og vil ikke kunne få dit indbetalte beløb refunderet.

Overvejer du at blive selvstuderende? 

Kontakt vores studievejledning for at få vejledning eller tilmelde dig. Du finder vores kontaktinformation her.