Søger du et fleksibelt, fagligt og mangfoldigt studiemiljø? Så tag en STX på Frederiksberg. Er du klar til at studere, så er en STX på 2 år din hurtigste vej til drømmeuddannelsen. SU gennem hele forløbet. Uddannelser: 2 årig STX, HF enkeltfag, HF fagpakker, AVU, FVU.

Kontakt os nu

Fransk

Læs fransk hos os!

Alle sprog

Fransk

Med det franske sprog får du adgang til en kultur og et verdenssprog, der tales af mere end 200 millioner mennesker på fem kontinenter. I undervisningen tager vi rundt i Frankrigs forskellige regioner og berører aktuelle emner og tematikker. Vi har tidligere beskæftiget os med det franske skolesystem, fransk ungdom og afhængighed i forbindelse med emnerne ’Vivre en province?’, hvor vi kommer rundt i Frankrig og specielt ser nærmere på Provence og kontrasten til storby-livet, ’Culture et identité’, hvor vi ’rejser ud’ i den frankofone verden, og endelig ’La bonne vie’, hvor vi møder mennesker med lidenskaber, bl.a. mad, som jo er en vigtig del af den franske kultur. Vi besøger også vi Provence mod syd, hvor vi både via facts og fiktion følger menneskers til tider barske hverdagsliv i de idylliske landskaber. Vi ser nærmere på ’Les gilets jaunes’ – de gule veste – og den vrede der ulmer og brænder i både udkants-Frankrig og de store byers forstæder. Vi udforsker også den fransksprogede verden i andre verdensdele, og møder unge fransktalende fra blandt andet Afrika og den canadiske provins Québec i et emne om ’Culture et identité’.

Vi starter altid med sprogets grundlæggende elementer med udtale, ordforråd og grammatik, via begyndermateriale centreret om fransk dagligliv, kultur og samfundsforhold. Du lærer at udtrykke dig på et enkelt fransk om emnerne. Vælger du at læse videre på fortsætter-B-niveau, enten som fysisk eller onlineundervisning, bygger vi videre på det fransk, du allerede kan. Du lærer at begå dig endnu bedre på sproget, med vægt på samtalefærdigheden og det kommunikative samt tekstforståelse. Det skriftlige arbejde bruges undervejs til at støtte din sproglige udvikling og giver dig en bedre forståelse for samspillet mellem det talte og det skrevne sprog.

Kontakt studievejledningen

Du kan ringe til vejledningen hver dag uden tidsbestilling imellem kl. 9:00-10:00 og kl. 14:00-15:00 på tlf.: 30 54 75 63.

Studiesekretæren sidder også klar ved telefonen hver dag i tidsrummet 10:00-14:00 på tlf.: 38 15 85 25.

Du kan altid sende en mail til vejledning@frbvuc.dk

Kontakt skolen

Du kan ringe til os på telefon 38 15 85 00
på hverdage i tidsrummet 08:00 - 15:00.
Obs: på fredage lukker telefonen kl. 13.

Du kan fortsat sende mails til hovedpostkassen på post@frbvuc.dk