Søger du et fleksibelt, fagligt og mangfoldigt studiemiljø? Så er Frederiksberg VUC & STX måske noget for dig. Hos os kan du bl.a. læse en 2-årig STX, HF-enkeltfag og 9./10. klasse for voksne. Snak med vores studievejleder og sammensæt den uddannelse, der passer til dig.

Kontakt os nu

STX²

2-årig STX for højtbegavede

2-årig STX

STX²

En uddannelse for dig med særlige forudsætninger

STX2 er for dig, der er højtbegavet og ønsker en uddannelse, der er fagligt udfordrende sammen med andre, der ligner dig. Uddannelsen er også til dig, som er dobbeltexceptionel og har brug for et trygt klasserum, struktur og mentorstøtte.  

Fra sommeren 2025 kan du blive optaget i en særlige klasse kun for STX² direkte fra niende klasse.

STX² fra sommeren 2024

Hvis du vælger STX² i sommeren 2024 foregår den daglige undervisning som en del af en almindelig STX-klasse. Du vil få særlige muligheder for talentudvikling via nationale talentprogrammer og faglige camps ved siden af almindelig skolegang. 

STX² fra sommeren 2025

Fra sommeren 2025 kan vi tilbyde dig en særlig klasse, der kun er STX2 med undervisere, som har gennemgået et års kompetenceudvikling i undervisning af unge med høj begavelse. De mere specialiserede rammer giver plads til at du kan udforske og opdage, hvor dine interesser møder fag.

Opbygning

Uddannelsen følger den naturvidenskabelige studieretning på den 2-årige STX. Dine studieretningsfag er: Matematik A, Fysik B og Kemi B.  

En del af STX2 uddannelsen er fx en camp hos Astra. Som et supplement får kursister, som har lyst, talent og overskud, mulighed for at deltage i forløb på relevante talentprogrammer. Den 2-årige STX giver dig den klassiske røde studenterhue og er fuldt adgangsgivende til universitetet. 

Om at gå på den 2-årige STX på Frederiksberg VUC & STX 

På Frederiksberg VUC & STX kommer du til at gå på en skole midt på Frederiksberg, som er præget af tryghed og høj faglighed. Skolen er overskuelig og der går ikke længe, før man er på fornavn med både receptionist, kantinemedarbejder og rektor.  

 Der er i øjeblikket to spor på den 2-årige STX. En samfundsvidenskabelig og en naturvidenskabelig, så du går på en lille overskuelig årgang. 

 Frederiksberg VUC & STX er ikke en skole med store fester og vilde fredagsbarer. Til gengæld rummer det sociale liv b.la. hyggelige fredagscaféer, faglige foredrag og en fælles efterårsbazar, hvor skolens kursister arrangerer sjove, spændende og kreative aktiviteter. Derudover er der mulighed for at engagere sig i vores kursistråd.  aktivitetsudvalg eller bæredygtighedsudvalg.  

 Kursisten på vores 2-årige STX er optaget af at gå i et seriøst fagligt miljø med dygtige lærere. Lærerne hos os er fagligt og pædagogisk dygtige og ved hvad det kræver, at nå i mål med at gennemføre en STX på 2 år. 

Optagelse og ansøgning

 Søg om optagelse ved at kontakte os pr. mail stx2@frbvuc.dk.

Når du har booket tid, vil du komme til en samtale med en studievejleder, hvor studievejlederen ser på, om du opfylder du formelle optagelseskrav og foretager en screening i forhold til, om STX2 er det rette uddannelsestilbud til dig.  

Til samtalen skal du medbringe bevis fra folkeskolen og evt. andre eksamensbeviser.  

Vi glæder os til at møde dig.   

https://frbvuc.dk/2-arig-stx/optagelseskrav/
Obs! Fra sommeren 2025 kan du starte direkte efter 9. klasse på vores STX for højtbegavede.