Søger du et fleksibelt, fagligt og mangfoldigt studiemiljø? Så tag en STX på Frederiksberg. Er du klar til at studere, så er en STX på 2 år din hurtigste vej til drømmeuddannelsen. SU gennem hele forløbet. Uddannelser: 2 årig STX, HF enkeltfag, HF fagpakker, AVU, FVU.

Kontakt os nu

STX²

2-årig STX for højtbegavede

2-årig STX

STX²

En uddannelse tilrettelagt dig med særlige forudsætninger

STXer for dig, der er højtbegavet og ønsker en uddannelse, der er fagligt udfordrende i en klasse med andre med særlige forudsætninger. Uddannelsen er også til dig, som er dobbeltexceptionel og har brug for et trygt klasserum, struktur og mentorstøtte.  

Du vil blive mødt af undervisere, som er kompetenceudviklede til at undervise unge med høj begavelse og som er optagede af, at du skal udnytte dit potentiale bedst muligt. Undervisningen er orienteret mod at løse virkelighedsnære problemstillinger og giver plads til at du kan udforske, hvor dine interesser møder faget.  

Opbygning

Uddannelsen følger den naturvidenskabelige studieretning på den 2-årige STX. Dine studieretningsfag er: Matematik A, Fysik B og Kemi B.  

Se studieretningens opbygning her

En del af STX2 uddannelsen er fx en camp hos Astra. Derudover indgår samarbejde om problemløsning med lokale virksomheder på Frederiksberg. Som et supplement får kursister, som har lyst, talent og overskud, mulighed for at deltage i forløb på relevante talentprogrammer. 

Den 2-årige STX giver dig den klassiske røde studenterhue og er fuldt adgangsgivende til universitetet.  

Om at gå på den 2-årige STX på Frederiksberg VUC & STX 

På Frederiksberg VUC & STX kommer du til at gå på en skole midt på Frederiksberg, som er præget af tryghed og høj faglighed. Skolen er overskuelig og der går ikke længe, før man er på fornavn med både receptionist, kantinemedarbejder og rektor.  

Der er i øjeblikket to spor på den 2-årige STX. En samfundsvidenskabelig og en naturvidenskabelig, så du går på en lille overskuelig årgang. Frederiksberg VUC & STX er ikke en skole med store fester og vilde fredagsbarer. Til gengæld rummer det sociale liv b.la. hyggelige fredagscaféer, faglige foredrag og en fælles efterårsbazar, hvor skolens kursister arrangerer sjove, spændende og kreative aktiviteter. Derudover er der mulighed for at engagere sig i vores kursistråd, aktivitetsudvalg eller bæredygtighedsudvalg.  

Kursisten på vores 2-årige STX er typisk 18-24 år og er optaget af at gå i et seriøst fagligt miljø med dygtige lærere. Lærerne hos os er fagligt og pædagogisk dygtige og ved hvad det kræver, at nå i mål med at gennemføre en STX på 2 år.  

Optagelse og ansøgning

Søg om optagelse ved at kontakte os pr. mail stx2@frbvuc.dk.

Når du har booket tid, vil du komme til en samtale med en studievejleder, hvor studievejlederen ser på, om du opfylder du formelle optagelseskrav og foretager en screening i forhold til, om STX2 er det rette uddannelsestilbud til dig.  

Til samtalen skal du medbringe bevis fra folkeskolen og evt. andre eksamensbeviser.  

Vi glæder os til at møde dig.  

Tilmeld dig den 2-årige STX her