Om skolen

Frederiksberg VUC & STX har beliggenhed i Svømmehalskvarteret på Frederiksberg. Skolen er placeret på Falstersvej en rolig sidevej til Nordre Fasanvej.

Beliggenheden er i gåafstand til de mange muligheder på Frederiksberg i form af gode café- og restaurantmuligheder, Frederiksberg have, Frederiksberg Centeret og den nye metro ved Aksel Møllers Have.

Skolen er en smuk gammel bygning som er sat i stand såvel udvendig som indvendig.

Vores vision

Det bliver stadig vigtigere at høre til – at udvikle sig fagligt og personligt gennem livet. Samtidig vokser behovet for at finde en meningsfuld balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Livskvalitet defineres forskelligt, og for de fleste af os vil vores valg af arbejde og uddannelse spille en central rolle.

Vi samler erfaringer, viden og færdigheder livet igennem. Men hvad gør man, når man vil gå nye veje og mangler dét, der skal til for at nå målet?

På skolen skaber vi fleksible uddannelsesmiljøer i samspillet mellem kursister, lærere og det omgivende samfund.

Vores mission

Vi tilbyder dannelse og uddannelse til voksne, der ønsker nye muligheder i livet.

Vores værdier

Vores organisation bygger på en stærk faglighed og et ønske om at udfolde den enkeltes potentiale i et læringsfællesskab.

Som lærere vil vi motivere og styrke den enkeltes tro på egne evner.

Som vejledere tager vi hensyn og lytter opmærksomt.

Som kolleger er vi engagerede og deler vores viden.

Som samarbejdspartner er vi fleksible og parate til at imødekomme lokale behov.

Værdigrundlag

Skolen er en interkulturel uddannelsesinstitution, som giver adgang til og mulighed for samarbejde med kursister fra andre kulturer og religioner.

Skolen har et åbent, fleksibelt og mangfoldigt læringsmiljø, hvor fagligheden og respekten for individet er i højsædet.

Vi har den holdning, at alle kursister har et potentiale, og at vejene til at nå målene inden for de givne rammer er mangfoldige.

Nøgleord for alle uddannelser og for helheden er: engagement, faglighed, åbenhed og fællesskab, respekt for forskellighed, hinanden og skolen.