Kontakt os nu

OBU

Ordblindeundervisning

Ordblindeundervisning på små hold

Har du svært ved at stave, skrive eller læse?

Ordblindeundervisning er gratis og er et tilbud til alle med ordblindhed som er fyldt 25 år, eller er i gang med / har afsluttet en uddannelse. Undervisningen foregår på små hold med max. 6 deltagere. Du får hjælp til lige præcis det, som du synes er svært.

Der er undervisningshold både dag og aften. Snak med en vejleder og find det hold, der passer til dig. 

Telefon: 24 89 55 59

Mail: obu@frbvuc.dk

Undervisning

Vi tilbyder undervisning i:

Læse- og skrivestrategier, så du lærer at blive bedre til at læse og skrive
Opmærksomhed på skriftsprogets opbygning (sproglyde, ords bøjninger m.m.)
Staveregler og grammatik
Opbygning og udvidelse af dit ordforråd
Brug af IT-hjælpemidler
Rådgivning og vejledning i forbindelse med job og uddannelse

IT-hjælpemidler

Som ordblind kan du få gavn af IT-hjælpemidler, der kan læse tekster op for dig og hjælpe dig med at stave. IT-hjælpemidlerne kan være samlet i en 'IT-rygsæk', som kan søges forskellige steder. Det afhænger af din situation, om du skal søge IT-hjælpemidler gennem din uddannelse, din kommune eller dit jobcenter. 

CD-ORD
CD-ORD er et program, der kan læse teksterne på din computer højt, og som kan komme med ordforslag, når du selv skal skrive.
Du henter programmet her, og logger på med dit UNI-login for at åbne det. Der findes en udgave både til Windows og Mac Download. 
 
IntoWords

På smartphonen kan appen IntoWords gøre det samme som CD-ORD. Hent den i AppStore eller i Play-butikken, log på med dit Uni-login, så er du i gang. Du skal bare føje IntoWords til dine tastaturer.

 
AppWriter

Er du ordblind, kan du få programmet AppWriter til din computer igennem SPS-ordningen. Programmet kan læse tekster højt og komme med ordforslag, når du skal skrive. 

For at få AppWriter skal du have en ordblindetest. Henvend dig til Anja i ordblindevejledningen, ring på 24 89 55 59 eller send en mail til obu@frbvuc.dk

OBU vejledning:

Telefon: 24 89 55 59

Mail: obu@frbvuc.dk

Find os

Falstersvej 3, 2000 Frederiksberg
Skolen er åben mandag-fredag fra kl. 07:30-17:00.