Kontakt os nu

OBU

Ordblindeundervisning

Ordblindeundervisning på små hold

Har du svært ved at stave, skrive eller læse?

Når du henvender dig til vores ordblindevejledning, starter vi med at teste dit niveau, og derefter vejlede dig i forhold til det rigtige hold. Du vil blive undervist i trygge omgivelser på små hold, hvor du vil opleve en undervisning, der er individuelt tilrettelagt og tager udgangspunkt i dit behov og ønsker. Undervisningen giver dig mulighed for at komme videre i dit liv med uddannelse, job – eller det du brænder for.

Vi hjælper dig med at blive bedre til at læse og skrive, hvad enten du vil blive bedre i forbindelse med dit studie, job eller noget helt tredje. Måske du har et mål om at blive bedre til at læse historier op for dine børn eller hjælpe dem med lektierne? Eller måske du mangler træning i at bruge IT-hjælpemidler til at læse og skrive på engelsk? Uanset din situation, er vi klar til at hjælpe med det helt rigtige undervisningsforløb. 

Ordblindeundervisning er gratis og er et tilbud til alle med ordblindhed. Der gælder følgende kriterier for at blive optaget på ét af vores ordblindehold: Du skal enten være fyldt 25 år, have afsluttet en ungdomsuddannelse, være selvforsørgende eller have minimum 20 timers beskæftigelse om ugen. Det er vigtigt, at du opfylder mindst ét af disse kriterier. 

Der kan være undtagelser til de tre kriterier, og derfor er det altid vigtigt at kontakte ordblindevejedningen, så du får den rette hjælp og vejledning. 

OBU-Engelsk

OBU-Engelsk er et tilbud til dig, der gerne vil lære engelsk eller blive bedre til det. Du får strategier til at blive mere sikker i at læse og skrive på engelsk, og du lærer at bruge IT-hjælpemidler til at støtte dig i læsning og skrivning. Du lærer også grammatik, udtale og får et større ordforråd. Vi bruger blandt andet undervisningsprogrammet HELP, som er et særligt tilrettelagt materiale, der er udviklet til ordblinde. Her arbejdes systematisk med at sætte lyde og bogstaver sammen.

Undervisning

Vi tilbyder undervisning i:

Læse- og skrivestrategier, så du lærer at blive bedre til at læse og skrive
Opmærksomhed på skriftsprogets opbygning (sproglyde, ords bøjninger m.m.)
Staveregler og grammatik
Opbygning og udvidelse af dit ordforråd
Brug af IT-hjælpemidler
Rådgivning og vejledning i forbindelse med job og uddannelse

IT-hjælpemidler

Som ordblind kan du få gavn af IT-hjælpemidler, der kan læse tekster op for dig og hjælpe dig med at stave. IT-hjælpemidlerne kan være samlet i en 'IT-rygsæk', som kan søges forskellige steder. Det afhænger af din situation, om du skal søge IT-hjælpemidler gennem din uddannelse, din kommune eller dit jobcenter. 

OBU vejledning:

Telefon: 24 89 55 59

Mail: obu@frbvuc.dk

Find os

Falstersvej 3, 2000 Frederiksberg
Skolen er åben mandag-fredag fra kl. 07:30-17:00.