Søger du et fleksibelt, fagligt og mangfoldigt studiemiljø? Så tag en STX på Frederiksberg. Er du klar til at studere, så er en STX på 2 år din hurtigste vej til drømmeuddannelsen. SU gennem hele forløbet. Uddannelser: 2 årig STX, HF enkeltfag, HF fagpakker, AVU, FVU.

Kontakt os nu

Kinesisk

Læs kinesisk hos os!

Alle sprog

Kinesisk

Kinesisk bliver kaldt for det sværeste sprog i verden, men Pheodora, som vil undervise dig i kinesisk, påstår også, at det er det sjoveste sprog at kaste sig ud i. Det specielle ved kinesisk er, at alt er anderledes. Du er nødt til at starte helt ’fra bunden’ – det er lidt ligesom at lære at cykle igen – fordi du ikke kan bruge noget fra vores egen sprogstamme, som du eksempelvis kan på andre sprog som engelsk og spansk. Skrifttegn er selvfølgelig den helt store komponent, der adskiller dansk og kinesisk. Men når du har lært at afkode tegn, begynder du at kunne se på stregerne, hvordan de skal udtales! Det føles lidt som at knække en kode og komme med i en hemmelig klub, selvom kinesisk tales af milliarder af mennesker.

Når du læser kinesisk, får du færdigheder i at forstå hovedindholdet af talt kinesisk som dagligdags kommunikation om forskellige emner. Du lærer at udtale kinesisk forståeligt og at bruge et grundlæggende ordforråd. Til at hjælpe dig godt på vej, når du skal lære at tale kinesisk, bruger vi forskellige typer af materiale – tekster, film og lyd. Du lærer også at oversætte kortere tekster, og at benytte hjælpemidler som fx ordbøger og IT-baserede programmer til fx glosetræning og informationssøgning. Sammen med den sproglige del af undervisningen får du selvfølgelig også en grundlæggende viden om kulturelle og samfundsmæssige forhold i Kina.

Kontakt studievejledningen

Du kan ringe til vejledningen hver dag uden tidsbestilling imellem kl. 9:00-10:00 og kl. 14:00-15:00 på tlf.: 30 54 75 63.

Studiesekretæren sidder også klar ved telefonen hver dag i tidsrummet 10:00-14:00 på tlf.: 38 15 85 25.

Du kan altid sende en mail til vejledning@frbvuc.dk

Kontakt skolen

Du kan ringe til os på telefon 38 15 85 00
på hverdage i tidsrummet 08:00 - 15:00.
Obs: på fredage lukker telefonen kl. 13.

Du kan fortsat sende mails til hovedpostkassen på post@frbvuc.dk