Kontakt os nu

HF

På vej videre

Menu -

HF

HF+ - næste opstart januar 23

For dig med et særligt behov for støtte, som drømmer om et HF-bevis – eventuelt med udvidet fagpakke. 

HF+ er en særligt tilrettelagt 3-årig HF for dig, som har brug for genkendelighed og struktur i dit studieliv. Du har måske en diagnose eller andre vilkår, som gør, at du har brug for mere arbejdsro, studiestøtte og tid end den ordinære HF tilbyder.   Der er fokus på inklusion og trygge rammer.

 HF+ giver adgang til lige så mange uddannelser som den ordinære HF. Du kan selv vælge, om du vil afslutte med almindelig eller udvidet fagpakke.  

Målgruppen 

HF+ er netop for dig, der har brug for ekstra støtte og særlige strukturer for at lære. Vi gør os umage for at tilbyde dig en genkendelig hverdag med et fast lærerteam og en tilknyttet studievejleder samt adgang til SPS, hvis du har en diagnose. De fleste kursister på HF+ er i aldersgruppen 18 – 24 år. 

Studieforløb  

HF+ er en 3-årig HF med studiestart to gange årligt i august og i januar. HF+ består af enkeltfag, som du følger med din faste klasse.  

Se skemaet for HF+ her

Er HF+ noget for dig? 

For at tilmelde dig eller høre mere om HF+ skal du kontakte vores HF+ vejleder, Anneli, direkte på avb@frbvuc.dk eller uddannelsesleder, Emil, på eve@frbvuc.dk. 

Vi glæder os til at høre fra dig!

På de første fire semestre på HF+  foregår undervisningen:  

  • I et reduceret skema med omkring 25 ugentlige undervisningstimer 
  • I en stamklasse med cirka 20 medkursister, som også specifikt har søgt optagelse på denne linje  
  • I et fast klasselokale  
  • Med mulighed for særlig støtte
  • Med adgang til lektiecafé  
  • Efter de første to skoleår skal du vælge dig ind på overbygningsfag  og følge undervisningen på de ordinære HF-hold.   

  Eksamen 

  På HF+ får du ikke standpunktskarakterer. Det betyder at du afslutter alle dine fag med en mundtlig eksamen og i nogle fag, dansk, matematik og engelsk, også en skriftlig eksamen. Du skal også skrive en SSO samt udføre et eksamensprojekt, som du skal forsvare mundtligt.  

  Efter de første to skoleår skal du vælge dig ind på en overbygningspakke og følge undervisningen på de ordinære HF-hold.   

  Optagelseskrav  

  • Du skal have bestået folkeskolens afgangseksamen med tilfredsstillende karakterer. Der skal være gået mere end et år siden, du tog din eksamen 

  • Eller du skal have bestået AVU/FGU/STU på niveau D med tilfredsstillende karakterer 

  • Optagelsessamtale med studievejleder for HF+. Du er velkommen til at følges med en støtteperson, fx en af dine forældre eller en mentor 

  Vil du vide mere om HF+?

  Har du lyst til at høre mere om HF+ er du altid velkommen til at kontakte studievejleder Anneli Vejsig Bruun på mail: avb@frbvuc.dk eller pædagogisk leder Emil van Es på mail: eve@frbvuc.dk eller på telefon: 28733013.

  SU og økonomi 

  Som kursist på HF+ kan du søge SU på almindelige vilkår.  

  Da HF+ er sammensat af enkeltfag er der et gebyr pr. fag. Læs mere her. Du har mulighed for at søge om at få gebyret retur, når du lukker dit HF-bevis.